Liu Jieyi, voditelj tajvanskih poslova kineskog kopna, je uputio novogodišnje čestitke ljudima na Tajvanu i naglasio kako jamčenje svijetlih izgleda za mirni razvoj odnosa preko Tajvanskog tjesnaca zahtijeva usklađene napore sunarodnjaka s obje strane.

Liu, koji je na čelu Tajvanskog radnog ureda Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Ureda za poslove Tajvana Državnog vijeća, je navedeno izjavio u novogodišnjoj poruci objavljenoj u prvom ovogodišnjem izdanju časopisa “Odnosi preko Tajvanskog tjesnaca”.

Kroz protekle godine se kopno pridržavalo principa “mirnog ujedinjenja” i “jedna zemlja, dva sustava,” odlučno se protivilo separatističkim aktivnostima za “neovisnost Tajvana” u bilo kojem obliku i pomoglo ljudima u Tajvanu pri nadilaženju poteškoća i traženju dobrobiti, rekao je Liu.

Liu je naglasio da će, kako su odnosi preko Tajvanskog tjesnaca ušli u novu godinu, sunarodnjaci na Tajvanu potpuno uživati u dividendama i dobrobiti ako obje strane krenu putem miroljubivog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.