Djelatnici zagrebačkog sanitetskog prijevoza počeli su u 6 sati štrajk kojim traže da se u koeficijentima i plaćama izjednače s kolegama u hitnoj pomoći, što bi na godišnjoj razini stajalo oko dva milijuna kuna. Najavili su da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva. Ministar zdravstva Vili Beroš jučer im je ponudio kompromisnu izmjenu koeficijenata složenosti posla.

Ministar i sindikati pregovarali su jučer u Ministarstvu zdravstva oko dva sata, a nakon sastanka nisu izašli pred novinare i dali izjave.

– Sastanak je bio iscrpljujući. Ministar je dao ponudu koja je po mojem uvjerenju više nego korektna. Na vozačima je da se odluče u roku od deset dana da li je ta ponuda prihvaćena, rekao je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč nakon pregovora o koeficijentima.

Iz zagrebačke Gradske uprave jučer su poručili građanima da će im danas, bez obzira na najavljeni štrajk, biti osigurana standardna usluga sanitetskog prijevoza na koju imaju pravo kao osiguranici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.