Stopa smrtnosti za potvrđene slučajeve upale pluća izazvane novim koronavirusom je do ponedjeljka bila 2,1%, rekli su u utorak na tiskovnoj konferenciji iz Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva. Stopa u središnjoj kineskoj pokrajini Hubei je 3,1%, ali dostiže 4,9% u gradu Wuhanu, epicentru epidemije.

Nacionalna stopa smrtnosti je blago pala s 2,3% na početku epidemije.

Stopa smrtnosti u ostalim regijama Kine bez pokrajine Hubei je 0,16%, rekao je Jiao Yahui, zamjenik čelnika za Medicinsku administraciju i nadzor Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva. “Za ostatak zemlje, iako broj slučajeva nije mali, stopa smrtnosti je prilično niska,” što pokazuje kako su većina slučajeve blagi i kako nema potrebe za panikom.

Dvije trećine umrlih su bili muškarci, a više od 80% ih je bilo starije od 60 godina, dok su 75% njih otprije imali jednu ili više bolesti, kao što su kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti, dijabetes i tumori.

Najdulji boravak u bolnici u Kini je bio pet dana i dogodio se u pokrajini Hainan, a najdulji je u pokrajini Guangdong 12,75 dana. “Prosječan bolnički boravak otpuštenih pacijenata u Kini je nešto dulji od devet dana, osim u pokrajini Hubei,” rekao je Jiao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.