Održana je sjednica Skupštine OBŽ na kojoj je župan Ivan Anušić podnio Izvješće o radu u drugom dijelu 2019. i projektima koji su u tijeku. Rekao je da od Grada Osijeka očekuje objašnjenje o prenamijeni sredstava koja su bili namijenjena za izgradnju Gospodarskog centra tj. novog sajamskog prostora.

Nekoliko vijećničkih pitanja bilo je o uvođenju 5G mreže u Osijeku, potencijalnim opasnostima nove tehnologije, nedovoljno istražene. Župan Ivan Anušić odgovara da od tog projekta očekuje veliki poticaj IT sektoru a misli da bojazni nema. Mislim da se nitko ne bi igrao sa zdravljem stanovnika na tako globalnoj razini, velik dio gradova u Europi i svijetu su na 5G, Južna Koreja je u potpunosti opremljena 5G mrežom, rekao je župan.

Iz vijećničkih klupa došla je inicijativa o sufinanciranju brže željezničke veze sa Zagrebom, preko Đakova i Slavonskoga Broda ali i pitanje o isplativosti Zračne luke Osijek. Ni župan nije zadovoljan rezultatima i brojem letova i putnika, najavljuje ozbiljne razgovore u Ministarstvu prometa o tome što dalje jer Zračna luka mora biti u funkciji gospodarstva.

Potpora Gradskog vijeća zahtjevu Grada Osijeka o prenamijeni sredstava za novi sajamski prostor jedna je od tema za koju župan očekuje pojašnjenje Grada kojem zamjera i nezainteresiranost za izgradnju 1. gimnazije jer kasni s izmještanjem cjevovoda sirove vode što je neophodno za početak gradnje. Gimnaziju ćemo početi graditi čim Grad Osijek obavi ono što su se ugovorom obvezali- najavio je Anušić. Izdvaja da je građevinska dozvola za izgradnju Regionanog centra za distribuciju voća i povrća pred izdavanjem, uskoro bi trebala biti izdana i početi gradnja. odrađen je i velik dio posla vezan oko područja bivšeg OLT-a, kreće se s izradom projektne dokumantacije za revitaliziaciju tog cijelog područja, gotovo 6 hektara površine. Prema planu teku sve energetske obnove na području župnije, ide projekt besplatnog školskog obroka za svu djecu, županija je inicirala izgradnju novog KBC-a- istaknuo je župan Anušić govoreći o Izvješću o radu za drugu polovinu 2019. godine.

Dobre vijesti župan je donio o izgradnji podvožnjaka u Ulici Leopolda Mandića, najavio dolazak resornog ministra Butkovića i skore radove jer građevinska dozvola vrijedi do kolovoza.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.