Kina je poduzela mjere za jačanje kontrole kvalitete izvoza medicinskih potrepština, dobivajući podršku u zemlji i inozemstvu, rekao je u nedjelju dužnosnik Ministarstva trgovine.

Ministarstvo surađuje s ostalim vladinim odjelima na suzbijanju izvoza krivotvorenih i nekvalitetnih proizvoda i ostala ponašanja koja ometaju tržišni i izvozni poredak, rekao je na tiskovnoj konferenciji Li Xingqian, direktor odjela za vanjsku trgovinu Ministarstva trgovine.

Do subote su 74 zemlje i regije te šest međunarodnih organizacija s Kinom potpisale ugovore o nabavi za 192 pošiljke medicinskih potrepština vrijednih 1,41 milijarde američkih dolara.

Kineski izvoz potrepština za prevenciju epidemije je posljednjih mjeseci u značajnom usponu. Carinski podaci su pokazali kako je vrijednost takovog izvoza dostigla 55 milijardi juana (približno 7,77 milijardi američkih dolara) od prošlog mjeseca.

Kineska vlada je uvijek međunarodnoj zajednici uvijek pružala pomoć za borbu protiv epidemije koronavirusa u raznim oblicima, rekao je Li, obećavajući više napora za osiguravanje izvoza kvalitetnih materijala za prevenciju epidemije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.