Tajana Rogulja nova je direktorica Ureda Turističke zajednice Osijeka. Predstavljena je na prvoj virtualnoj sjednici Vijeća TZ Osijeka te najavila rezove u nimalo ugodnoj situaciji za turizam – plaće djelatnicima bit će značajno smanjene.

“S obzirom na okolnosti značajno narušene turističke aktivnosti i turističkog prometa kao osoba koja dolazi iz realnog sektora spremna sam se u ovoj krizi okrenuti reviziji internih resursa, racionalizaciji troškova, usklađivanju TZ s novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, izradi revidiranog plana aktivnosti za 2020., aktivaciji turističkih dionika na rješavanju njihove problematike, osmišljavanju kreativnih aktivnosti za ovu i iduću godinu, te sam spremna predložiti i uvesti alate i procedure koji bi osigurali transparentnije poslovanje ureda u idućem razdoblju”, istaknula je na početku svojih aktivnosti nova direktorica Ureda TZ Osijeka Tajana Rogulja.

Došla je na čelo turističke zajednice u nimalo ugodnim vremenima, kada je u ožujku turistički promet gotovo nestao, a u travnju se potpuno ugasio. Nestali su i prihodi, jer turistički sektor trpi ogromne gubitke te nema ni boravišnih pristojbi niti bilo čega.

Na početku mandata spremno je izjavila kako će se ponašati u skladu s geslom kako je svaka kriza ujedno i prilika!

“S obzirom na trenutačno teško i neizvjesno stanje turizma izazvano pandemijom moji će se planovi i ideje morati prilagođavati trenutnim mogućnostima. Nužno je napraviti snimak stanja trenutačnih resursa i provesti racionalizaciju svih troškova što je ujedno bilo i tema prve elektronske sjednice Turističkog vijeća”, izjavila je Rogulja te dodala kako misli “da je situacija u najmanju ruku izazovna, ali svaka je kriza ujedno i prilika, stoga ćemo se kretati u tom smjeru”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.