Kakav turizam će nam biti ovoga ljeta ovisit će o protokolu putovanja na europskoj razini. Činjenica je da, za sada, nema naznaka dogovoru da će zemlje EU istodobno otvarati granice za turistička putovanja.

Primjerice Njemačka namjerava otvoriti granice za turiste sredinom lipnja. Francuzi će ranije, s tim da građani koji dolaze iz EU neće morati u izolaciju od 14 dana.

Može li se uopće planirati turizam s ovakvom realnošću objasnio je za HRT ministar turizma Gari Cappelli.

– Mi ozbiljno razgovaramo o otvaranju granice i planiramo. S nekim zemljama smo u čestom kontaktu, bio nam je cilj da u jednoj velikoj obitelji napravimo zajednički protokol za sve. Svjesni smo da su neke poput nas, Slovenije, Austrije npr. u boljem epidemiološkom stanju i logično da s tim zemljama možemo dogovarati i ranije otvaranje, objasnio je ministar.

Sa Slovenijom ćemo sigurno otvoriti granice, rekao je, samo je pitanje hoće li to biti sedam dana prije ili kasnije.

– Detalji se dogovaraju i uvjeren sam da ćemo do 1. lipnja otvoriti sa Slovenijom granice. Dogovaramo i s Česima, dogovaramo s Austrijancima tako da idemo na to da do 15. lipnja dogovorimo i s drugim zemljama. Tu je, u ovom trenutku, u najtežem položaju Njemačka, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.