Kina će poduzeti daljnje korake, uključujući širenje posebnih sredstava za suradnju oko bolesti COVID-19 i razmatra skoru donaciju Globalnom humanitarnom planu reakcije Ujedinjenih naroda, radi jačanja globalne suradnje i pobjedu nad epidemijom, rekao je u ponedjeljak kineski izaslanik na događaju davanja prisege Globalnog odgovora na koronavirus.

U ime kineske vlade je Zhang Ming, čelnik kineske misije pri EU-u, rekao kako će Kina aktivno sudjelovati u programu ACT Accelerator koji je pokrenula Svjetska zdravstvena organizacija s uključenim stranama i ubrzati istraživačku suradnju oko farmaceutike, cjepiva i testiranja s Koalicijom za inovacije pripremljenosti na epidemijom, Savezom za cjepivo i ostalim međunarodnim agencijama, s ciljem zajedničke izgradnje čvrste obrane protiv virua.

Kineska vlada je uspostavila poseban fond za suradnju oko bolesti COVID-19 vrijedan 2 milijarde juana (283 milijuna američkih dolara) i pružile je prijeko potrebne proizvode za preko 150 zemalja i međunarodnih organizacija. Kineske lokalne vlade, dobrotvorne organizacija, nevladine organizacije i poslovne zajednice su pružile inozemnu pomoć vrijednu više od 2,5 milijarde juana, rekao je.

Zhang je istaknuo kako je SZO odigrala središnju ulogu u koordinaciji globalnog odgovora na bolest COVID-19, a Kina će uvijek podržavati organizaciju. Kina je donirala 20 milijuna američkih dolara SZO-u radi podrške odgovoru na COVID-19 i nedavno je najavila još jednu donaciju od 30 milijuna američkih dolara.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.