“Sumnjao sam da bolujem od bolesti COVID-19, ali kažu da je prvi slučaj u SAD-u otkriven tek u siječnju. No, ranije sam imao gripu, no simptomi nisu bili toliko teški, činilo mi se kao da umirem.” Rekao je nedavno Michael Melham, gradonačelnika grada Bellevilla, u američkoj saveznoj državi New Jersey, što je privuklo široku pozornost međunarodne zajednice. Melham vjeruje da je prošlog studenog bolovao od bolesti COVID-19, a i nalaz testiranja pokazuje kako ima antitijela za taj virus, čime je datum pojave prvog slučaja u SAD-u pomaknut skoro 2 mjeseca ranije te razotkriva laž američkih političara o “transparentnosti informiranja” tijekom epidemije.

Trenutno se brojevi potvrđenih i smrtnih slučajeva u SAD nalaze na prvom mjestu u svijetu, no političari iz Washingtona su neobično pasivni i neaktivni pri sakupljanju, analizi i objavi epidemijskih informacija u svojoj zemlji, što je izazvalo kritike da su zatajili informacije i štetno je pravo na istinu američkih građana, a također izaziva stagnaciju reakcije te zemlje na pandemiju, što uzrokuje nepopravljivu štete. Od izbijanja epidemije u SAD, tzv. “transparentnost informiranja” u govorima američkih političara je sve zbunjujuća.

Zavjera uvijek stoji iza abnormalnosti. Suočeni s bezbrojnim upitnicima, koliko još američki političari žele varati svijet?

Upitna točka I — SAD uvijek pažljivo prikrivaju vremensku crtu razvoja epidemije u toj zemlji i uvijek izbjegavaju ovu teme, čime još više potiču znatiželju oko datuma izbijanja pandemije. Prije Melhama je već Robert Redfield, direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti(CDC) javno priznao da je u sezoni gripe koja je počela od rujna 2019., dio smrtnih slučajeva je bolovao od bolesti COVID-19. Nedavno je nalaz obdukcije koji je objavila američka savezna država Kalifornija pokazao da se najraniji smrtni slučaj od bolesti COVID-19 u toj saveznoj državi dogodio 6. veljače, a što još važnije, nije putovao prije smrti, što je pomaklo datum više od 3 tjedna ranije od službenog proglasa američke administracije.

Što još sumnjivije, zašto američki je CDC tak 2 mjeseca nakon njegove smrti potvrdio da je bolovao od bolesti COVID-19? Koliko je pogrešnih dijagnoza među slučajevima gripe u SAD-u? Je li širenje velikog razmjera u stambenim naseljima u SAD-u počelo već u rujnu prošle godine?

Upitna točka II — dvosmislenost u objavljivanju osnovnih informacija, poput brojeva potvrđenih i smrtnih slučajeva, kao i cenzura i na epidemijske stručnjake. Na kraju veljače je Bijela kuća je zatražila od službenika, nadležnih medicinskih organa i stručnjaka da prije davanja javnih izjavu obavezno dobiju dozvolu Ureda potpredsjednika Mika Penca.

Što je još čudnije, drugog ožujka je američki CDC s opravdanjem “netočnosti podataka”, zaustavio objavu podatka o testiranjima i smrtnim slučajevima, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo unutar te zemlje. Judd Legum, novinar medija “Information newsletter” je prokomentirao: “to je nečuveno, to je skandal.”

Upitna točka III — američka administracija brani izjave znanstvenika, što se protivi znanosti i također namjerno stvara probleme američkoj borbi protiv epidemije. Zašto se američki političari toliko boje svojih znanstvenika? Čega se zapravo boje? List “New York Times” je otkrio da je Helen Y. Chu, američka liječnica kineskog porijekla već u siječnju upozorila na epidemiju u SAD, a u veljači predala izvješće o testiranju nadležnim organima, ali je od nje zatražena šutnja.

Upitna točka IV — Kao najrazvijenija zemlja na svijetu, nabava i mobilizacija protuepidemijskih materijala su neobično zbunjujuće i neredne i mediji im se rugaju da se ponašaju kao “zemlja trećeg svijeta”.

Više je nego jasno da su političari više puta pokušavali sakriti informacije s namjerom prikrivanja svoje nesposobnosti i činjenice da se “usnama bore protiv epidemije”, što pojašnjava zašto se virus može proizvoljno širiti u SAD-u, zemljom s vodećom razinom medicine i tehnologije i stvoriti katastrofu. Kada su prave informacije namjerno sakrivene i iskrivljene, SAD sve do sada nisu mogle staviti virus na metu kao pravog neprijatelja. Dok američki građani gube živote, zar ovi američki političari puni sebičnih interesa nemaju odgovornost?

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.