Kina cijeni ruski stav protiv djela pojedinih zemalja koje upotrebljavaju pandemiju bolesti COVID-19 za izgovor za stigmatizaciju i okrivljivanje Kine, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov su jasno izrazili svoje protivljenje djelima pojedinih zemalja koje upotrebljavaju pandemiju kao izgovor za stigmatizaciju i okrivljivanje Kine, rekao je Zhao.

Mnogi ruski političari i akademici su također izrazili svoje mišljenje i istaknuli apsurdnost takozvanih izvješća u produkciji obavještajnog saveza “Pet očiju” koji se sastoji od Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, Novog Zelanda i Kanade, tvrdeći kako je Kina prikrila informacije o epidemiji.

Kina visoko cijeni objektivan i pošten stav Rusije, koji mnogo govori i visokoj razini odnosa između Kine i Rusije i snažno dokazuje kako glavna struja međunarodne zajednice misli da trebamo raditi zajedno, ujediniti se i pomagati jedni drugima kako bi aktivno prakticirali koncept zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo, rekao je Zhao.

Upućivanje neutemeljenih optužbi protiv Kine, brkanje ispravnog i pogrešnog i okrivljivanje drugih zbog pandemije su vrlo nepopularni i neće nikada uspjeti, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.