Grad Osijek sklopio je okvirni sporazum s tvrtkom “Monte-Mont”, izvođačem radova na projektu “Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe”.

Projektom se, uz ostalo, predviđa obnova kompletne infrastrukture u osječkoj povijesnoj jezgri, sanitarne odvodnje i kanalizacije, DTK mreže i vodovodne mreže, što će izvoditi Vodovod Osijek, Hrvatska elektroprivreda i HEP toplinarstvo, te postavljanje nove javne rasvjete i novo popločenje Tvrđe. Cilj je projekta obnova više od 30.000 četvornih metara brownfield područja u sklopu Urbane aglomeracije Osijek.

Ukupna je vrijednost radova 127 milijuna kuna, a projektom “Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe” zasad je osigurano 90 milijuna kuna, od čega je 64,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

U tijeku je izrada plana dinamike i plana izvođenja radova koji će definirati detalje samih radova koji će započeti na dijelu kod cestovnoga mosta, a odvijat će se po etapama kako bi se osiguralo funkcioniranje života stanara, poslovnih subjekata i ustanova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.