ineski predsjednik Xi Jinping, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je poslao čestitke medicinskim sestrama diljem zemlje ususret Medicinskog dana medicinskih sestara koji pada 12. svibnja.

Od pojave bolesti COVID-19 se velik broj medicinskih sestara bacio u borbu bez odgađanja i dokazale su se vrijedne velikog povjerenja koje im dajemo, rekao je Xi.

Hrabro su marširale na liniju bojišnice u borbi protiv bolesti COVID-19 u zemlji i inozemstvu, pokazujući plemenit dug poštovanja i zaštite živote, liječeći bolesne i spašavajući umiruće te su bile posvećene cilju, istaknuo je Xi.

Sestrinstvo je važan dio zdravstvene skrbi, rekao je Xi, tražeći od partijskih komiteta i vlada na svim razinama skrb o sestrama, uz usredotočivanje više nastojanja u jačanje radne snage sestrinstva i unapređenje poticajnih mehanizama.

Xi je izrazio nadu kako će medicinske sestra prenijeti lijepe tradicije, promicati humanitarni duh i ostvariti daljnje doprinose razvoju kineske zdravstvene skrbi i globalnog javnog zdravstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.