Ovih dana se i dalje zaoštrava situacije zaraze koronavirusom u SAD-u. Nakon potvrde zaraze kod suradnika američkog predsjednika Trumpa, glasnogovornika potpredsjednika Pencea, privatnog pomoćnika Ivanke Trump i troje tehničkih službenika specijalne grupe za reakciju na koronavirus Bijele kuće, čelnik Državnog instituta za alergiju i zarazne bolesti i drugi čelnici nadležnih organa su objavili da će uvesti izolaciju, a ekonomski savjetnik Bjele kuće Kevin Hassett je izjavio da je strašno što radi u Bjeloj kući. U centru odlučivanja SAD-a, u Bjeloj kući, se neprekidno javljaju potvrđeni slučajevi što je izazvalo strah i iznenađenje.

„The Atlantic Monthly” je nedavno objavio članak s temom „Živimo u poraženoj zemlji”, u kojem je razmotren duboki razlog neefikasne reakcije SAD-a na koronavirus, te je kritizirana vlada jer je „uzaludno potrošila dva mjeseca za spremanje, a to vrijeme se nikako ne može povratiti. Ono što predsjednik radi jeste kapriciozno slijepo traženje žrtvenog jaraca i varanje, a njegov glasnogovornik propagira zavjeru i čarobne lijekove.” Ovaj članak naglašava da virus postoji svugdje, a Amerikance šokira jer shvaćaju da se nalaze u velikoj opasnosti.

Međutim, bez obzira na sve toga, vošingtonski političari na čelu s Pompeom nisu usmjereni na borbu protiv koronavirusa, nego protiv Kine. Rekli su da „Kina skriva realnosti o virusu te sprečava globalno protivljenje”, a „veliki podaci pokazuju da je virus porijeklom iz laboratorija u Wuhanu”, a na kraju „Ne znamo od kud je virus niti kako se širi”. „The Washinton Post” je komentirao da pogrešni stavovi Pompea pokazuju neiskrenost američke diplomacije, a SAD gube utjecaj i poštovanje širom svijeta.

Abraham Lincoln je rekao „Možeš varati neke ljude zauvijek ili sve ljude neko vrijeme, ali ne možeš varati sve zauvijek”. Uz objavljivanje i jasnih informacija, put Pompea i njegovih partnera u laganju je sve uži, a stvarnost iza njegovih prevara se pokazuje s vremenom. Prema istraživanju Sveučilišnog instituta iz Londona te izvješću CNN-a, koronavirus se počeo širiti Europom i SAD-om nekoliko tjedna i čak mjeseci prije nego što SAD službeno objavile, a ako je ovo istraživanje realno, SAD su zapravo strogo i pogrešno spriječile globalnu borbu protiv ove bolesti.

Ovih dana je Michael Melham, gradonačelnik Bellevile rekao da ima antitijelo protiv koronavirusa u svojem tijelu. Prema njegovim riječima, nagađa da je zaražen koronavirusom u studenom prošle godine kada su u SAD imale ogroman broj slučaja gripe. Tada je u SAD-u, kako je navedeno, bilo najmanje 320 milijuna slučajeva a 180 tisuća smrti od gripe . Prema riječima čelnika okruga Santa Clara u Kaliforniji i liječnika Jeffa Smitha, ” virus postoji mnogo duže nego što smo zmislili”. Za koliko je bolesnika zaraženo koronavirusom pogrešno smatrano sa su zaraženi gripom? Zašto Pompeu privlači pozornost na laboratorija u Wuhanu, a nikada ne govori o zatvaranju laboratorija u Forta Detricku u srpnju prošle godine? SAD cijelom svijetu duguju objašnjenje. Uz objavljivanje više informacija, vjerujemo da nije odgovor daleko od nas.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.