Kineski predsjednik Xi Jinping je pozvao za nastojanja za nadilaženje teških utjecaja epidemije COVID-19 i posizanje većih koraka u visoko kvalitetnoj preobrazbi i razvoju radi osiguravanja da cilj dokidanja siromaštva bude postignut, a izgradnja umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu bude ostvarena.

Drugi dan inspekcijske ture sjevernom kineskom pokrajinom Shanxi je Xi otišao u Taiyuan, glavni grad pokrajine Shanxi. Kineski predsjednik se raspitao o obnovi rada i nadogradnji tradicionalne proizvodnje, kao i nastojanjima u ekologiji i zaštiti okoliša.

U utorak ujutro je posjetio pokaznu zonu gospodarskih reformi i raspitao se o tamošnjim naporima za preobrazbu i nadogradnju lokalnih resursa i proizvodnih industrija.

Ističući da je Shanxi suočen s problemom da ima samo ugljen za podršku industriji je Xi prozvao tu pokrajinu da uspostavi dugoročni strateški plan i teži novoj i ispravnoj stazi preobrazbe prema visokokvalitetnom razvoju što je ranije moguće.

Xi je tada posjetio tvrtku za čelik i željezo Taiyuan, vodeće poduzeće u kineskoj industriji nehrđajućeg čelika. Vidio je da se proizvodnja obnovila nakon epidemije koronavirusa.

Ističući da su proizvodi i tehnologije temelj za poduzeće je predsjednik Xi izrazio nadu da će poduzeća poduzeti daljnje napore u znanstvenoj i tehnološkoj inovaciji radi hrabrog postizanja novih visina i promicanja razvoja napredne proizvodne industrije.

Xi je također posjetio rijeku Fenhe, koja teče jugoistočno u sliv Taiyuan, gdje je istaknuo ekološku zaštitu i sprečavanje zagađanja drugog najdužeg pritoka žute rijeke.

Predsjednik Xi je također potaknuo zelene načine života i rada te pozvao na više nastojanja kako bi se ljudima koji žive u Taiyuanu omogućio mnogo snažniji osjećaj ispunjenja, sreće i sigurnosti.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.