U sklopu  obilježavanja pete jubilarne manifestacije Dani  Europe PRAVOS,  15. svibnja u 13 sati održat će se Dijalog Ogniana Zlateva sa studentima, voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj: Europska solidarnost na djelu u vrijeme pandemije COVID-19.

Katedra za ustavno i europsko pravo i Knjižnica – Europski dokumentacijski centar Pravnog fakulteta Osijek  u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Osijek (EDIC) organizirala je za svoje studente i zainteresiranu javnost dijalog ( #EUdialogues) u kojem će mladi imati prilike iznijeti svoje stavove i mišljenja na konkretne mehanizme i mjere te inicijative koje je Europska unija poduzela i poduzima za pomoć zemljama članicama u
zajedničkoj borbi protiv pandemije , očuvanju zdravlja europskih građana kao i EU gospodarstvu, s kojima će ih upoznati gospodin Zlatev.

Dijalozi s građanima javne su rasprave s europskim povjerenicima i drugim donositeljima odluka u EU-u poput članova Europskog parlamenta te nacionalnih, regionalnih i lokalnih političara. Odvijaju se u obliku pitanja i odgovora.

Prilika je to da političarima EU-a postavljaju pitanja, daju primjedbe i podijele s njima kako politike EU-a utječu na vas. Također mogu iznijeti i svoje zamisli o budućnosti Europe. Dijalozi se održavaju u gradovima diljem EU-a. Mogu se pratiti putem #EUdialogues. Ovo je prvi put da se #EUdialogues odvija na Pravnom fakultetu u Osijeku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.