Na plažama je nužno postaviti informacije o higijenskim postupcima, pravilnom ponašanju i mjerama zaštite. Također je na razumnim i vidljivim mjestima potrebno postaviti dezinfekcijska sredstva, zajedno s uputama za korištenje. Za sve posjetitelje i zaposlenike savjetuje se udaljenosti od 1,5 metra.

Koncesionar bi trebao i osigurati osobu koja može nadzirati propisane mjere te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što određeni gost više ne koristi ležaljku.

Distanca od 1,5 m

Pri kupanju, također se preporučuje držati distancu od 1,5 m. A čišćenje i dezinfekcija sanitarnih čvorova trebalo bi se obavljati svaka dva sata, po potrebi i češće. Također, provođenje monitoringa vode/mora provodit će djelatnici nadležnog Zavoda za javno zdravstvo, odnosno ovlašteni laboratoriji.

U bazenima maksimalno 15 osoba na 100m2

Prije ulaza na čisti dio bazenskog kupališta (bazen s površinom oko bazena) korisnici se obvezno moraju tuširati i proći kroz predbazen (dezbarijera) za pranje nogu. Voda u predbazenima (dezbarijerama) mora biti hiperklorirana ili obvezno sadržavati dezinfekcijsko sredstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.