Epidemija koronavirusa čini veliku štetu turizmu Osječko-baranjske županije. Županijska će uprava stoga nastojati pomoći turističkim djelatnicima. Zaključeno je to na sastanku Županijskog stožera Civilne zaštite i turističkih djelatnika održanom u Osijeku.

Dožupan Goran Ivanović kazao je da je epidemija najviše štete prouzročila kongresnom turizmu i organizaciji velikih manifestacija jer je bilo mnogo otkazivanja za lipanj i srpanj. No, dodao je, Slavonija i Baranja su sigurne kad je riječ o epidemiološkoj situaciji.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth dodala je kako turistički djelatnici na području županije dobro tumače mjere HZJZ-a, a u slučaju dvojbe naglasila je kako su im epidemiolozi županijskog Zavoda na raspolaganju. “Ako je potrebno oni će pregledati pansione, dječja igrališta i druge sadržaje njihove dodatne ponude te dati tražene odgovore, rekla je Roth.

Direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Jurić pak objasnila je kako je ova godina dobro počela jer je u siječnju povećan broj noćenja za 30 posto u odnosu prema prošloj godini, a u veljači za sedam posto. “U ožujku počinje lagani pad, u travnju bilježimo smanjenje broja noćenja od 73 posto u odnosu prema lani, a svibanj će vjerovatno pokazati još gore stanje. Ukupno, od 1. siječnja do 15. svibnja ove godine bilježimo pad broja noćenja od 56 posto u odnosu prema prošloj godini”, dodala je Jurić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.