Nastavljeni su pregovori između pregovaračkog odbora Vlade RH i predstavnika sindikata o sklapanju dodataka kolektivnim i temeljnim kolektivnim ugovorima s predstavnicima javnih i državnih službi.

Nakon pregovora Renata Čulinović-Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata, rekla je da se većina sindikata izjasnila da će prihvatiti takav dodatak. Oni koji su se izjasnili sada parafiraju takav dodatak.

– Mi smo se izjasnili da ne prihvaćamo takav dodatak. Tu je Hrvatski liječnički sindikat, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, Sindikat Preporod, a tu su i državni službenici i sindikat socijalne skrbi, kazala je Čulinović-Čaić.

Najavljeno je da je nastavak pregovora planiran kroz tri odvojena sastanka – s predstavnicima sindikata javnih službi, s predstavnicima sindikata znanosti i visokog obrazovanja, učitelja i zaposlenih u srednjim školama i s predstavnicima državnih službi.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod, poručio je uoči pregovora da su članovi njegova sindikata sa 74,54% odbili prihvatiti suspenziju povećanja osnovice plaće za 2% u lipnju i 2% u listopadu te isplati ovogodišnjeg regresa putem CRO kartice.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.