Sjednicu osječkog Gradskoga vijeća na samom je početku obilježio odlazak većeg dijela oporbe (HDZ i Biraj bolje), jer njihov prijedlog o uvrštavnju pitanja i prijedloga vijećnika na dnevni red nije prihvaćen.

Na dnevnom redu sjednice Gradskoga vijeća danas nije bilo točke Pitanja i prijedlozi vijećnika, koja uobičajeno čini najveći dio rasprave.

Nezadovoljstvo time izrazio je dio oporbe smatrajući da su pitanja i prijedlozi važan oblik demokracije i izražavanje potreba građana koji vijećnike plaćaju. Budući da nije prihvaćen njihov zahtjev da se ta točka uvrsti u dnevni red, vijećnici HDZ-a i stranke Biraj bolje napustili su sjednicu.

Željko Kovačević (HDZ) je izjavio kako su uvijek konstruktivna oporba te da je rasprava pod točkom Pitanja i prijedlozi zapravo politička arena i borba za stajališta, a predsjednik stranke Biraj bolje Kristijan Šimičić komentirao je nedolazak gradonačelnika Ivana Vrkića na sjednice Gradskoga vijeća posljednjih godinu dana. Nemogućnost dolaska zbog bolesti shvaća, ali se pita kako gradonačelnik istodobno može najavljivati svoju kandidaturu za Sabor.

  • Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.