Britanski časopis Nature je nedavno objavio izvješće u kojem je citirao mišljenje brojnih stručnjaka da će izlazak SAD-a iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-a) naškoditi globalnoj suradnji u javnom zdravstvu i znanstvenim istraživanjima.

Stručnjaci smatraju da će potez SAD-a negativno utjecati na kontrolu dječje paralize i malarije, otežati dijeljenje informacija o novom koronavirusu i naškoditi globalnoj suradnji u znanstvenim istraživanjima, a SAD će također izgubiti kredibilitet u globalnom zdravstvenom djelovanju.

U trenutnoj situaciji borbe protiv epidemije novog koronavirusa je naročito potrebna međunarodna suradnja i koordinacija. Kao što je rekla direktorica Centra za globalnu zdravstvenu znanost i sigurnost Rebecca Katz “Ako je borba protiv epidemije je poput zrakoplova, američki čin je poput uklanjanja prozora s letećeg zrakoplova!”

Stručnjaci su rekli da će postupak SAD-a uroditi smanjenjem projekata u iskorjenjivanju dječje paralize, tuberkuloze i malarije, pa je moguće da će više ljudi umirati zbog ovih bolesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.