Očekuje se da će kinesko cjepivo protiv bolesti COVID-19 dovršiti kliničke pokuse i biti spremno za tržište već krajem ove ili početkom iduće godine, rekli su iz Kineske nacionalne biotehnološke grupe, tvrtke koja razvija cjepivo.

Kao podružnica Kineske nacionalne farmaceutske grupe (Sinopharma), Kineska nacionalna biotehnološka grupa ima dva neaktivna cjepiva za bolest COVID-19 u drugoj fazi kliničkih testiranja i povećala je kapacitete za proizvodnju cjepiva.

Iz tvrtke su rekli kako je više od 2 000 ljudi primilo cjepivo, a klinički podaci su mu potvrdili sigurnost i učinkovitost, pokazujući kako su nepovoljne reakcije znatno niže nego kod drugih sličnih proizvoda.

Radi povećanja proizvodnih kapaciteta je tvrtka izgradila veliko proizvodno postrojenje u Pekingu koje može zadovoljiti visoke zaštitne zahtjeve za biološku sigurnost. Postrojenje će moći proizvesti 100 do 120 milijuna doza neaktivnog cjepiva protiv bolesti COVID-19 godišnje nakon što započne masovnu proizvodnju.

Očekuje se da će još jedno postrojenje za proizvodnju cjepiva u Wuhanu biti dovršeno do kraja lipnja ili početka srpnja. Očekuje se da će oba proizvodna postrojenja zajedno proizvoditi 200 milijuna doza neaktivnog cjepiva protiv bolesti COVID-19 godišnje, što će pomoći u osiguravanju zadovoljavajuće opskrbe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.