Kineski predsjednik Xi Jinping je istaknuo važnost visoke kvalitete i visokih standarda u izgradnji luke slobodne trgovine Hainan, uz davanje prioriteta inovaciji institucionalne integracije u procesu izgradnje luke.

Izgradnja luke slobodne trgovine Hainan je značajna strateška odluka za unapređenje inovacije i razvoja socijalizma s kineskim značajkama i ima veliku važnost u napretku kineske reforme i otvaranja u novom dobu, rekao je Xi.

Xi je istaknuo važnost pridržavanja vodstva Komunističke partije Kine i sustava socijalizma s kineskim značajkama, usklađenje s međunarodnim i trgovinskim pravilima visokog standarda, promicanje neometanog protoka proizvodnih čimbenika i izgradnje Hainana u luku slobodne trgovine visoke kvalitete s visokim standardima.

Xi je pozvao lokalnu vladu Hainana da djeluje odvažno i aktivno radi postizanja cilja polaganja čvrstih temelja za izgradnju luke slobodne trgovine Hainan, dok bi središnje vlasti trebale podržati smione reforme i inovaciju u Hainanu, zalažući se za nova postignuća u izgradnji luke.

Cilj Kine je uspostaviti niz politika za luke slobodne trgovine usredotočenih na olakšavanje trgovine i investicija diljem cijelog otoka Hainana do 2025. te izgraditi gospodarstvo s novom visinom otvorenosti do 2035. i luku slobodne trgovine visoke razine s globalnim utjecajem do sredine stoljeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.