Akademija za umjetnost i kulturu dobila je svoj izložbeni prostor – Galeriju Knifer u Istarskoj ulici u Eurodomu. Otvoren je izložbom profesora s Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti, a u njoj će se predstavljati studenti i profesori iz cijeloga svijeta.

Akademija za umjetnost i kulturu od osnutka 2004. godine nije imala svoj izložbeni prostor pa su profesori i studenti svoje radove izlagali u osječkim galerijskim prostorima ili hodnicima zgrade u kojoj se održavana nastava Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost. Sada napokon imaju i svoj izložbeni prostor koji je naziv dobio po svjetski poznatom umjetniku Juliju Kniferu koji u svom rodnom Osijeku nije dovoljno prepoznat.

Galerija Knifer zamišljena je kao prostor namijenjen najširim oblicima suvremene umjetničke prakse, profesoricama i profesorima Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnosti kao i onima s drugih odsjeka, studenticama i studentima, ali i gostujućim programima s drugih akademija iz zemlje i svijeta. Voditelj Galerije Knifer je Vladimir Frelih s Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost, a na prvoj izložbi predstavljeni su radovi zaposlenika toga odsjeka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.