Predsjednik Xi Jinping je u utorak pozvao na nastojanja za razvoj snažnog sustava javnog zdravstva radi zaštite zdravlja naroda.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno izjavio kada je predsjedao simpozijem kojem su prisustvovali stručnjaci i učenjaci.

Ističući kako je narodna sigurnost kamen temeljac nacionalne sigurnosti je Xi pozvao na spremnost za najgore scenarije, snažnu svijest i potencijalnim opasnostima i stalne napore za zaustavljanje glavnih rizika u zdravstvenoj skrbi.

“Samo razvojem snažnog sustava javnog zdravstva, unapređenjem mehanizama za rano upozoravanje i reakciju, sveobuhvatnim jačanjem kapaciteta za prevenciju, kontrolu i liječenje, uspostavom nepropusne mreže prevencije i kontrole i učvršćenjem zida karantene, možemo pružiti snažno jamstvo za zaštitu zdravlja naroda,” rekao je Xi.

Na simpoziju su govorili i uputili prijedloge znanstvenici i stručnjaci, uključujući akademike Kineske akademije inženjerstva kao što su Zhong Nanshan, profesor respiratornih bolesti na Medicinskom sveučilištu Guangzhoua i Zhang Boli, čelnik Sveučilišta tradicionalne kineske medicine u Tianjinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.