“Svetkovina Presvetog Trojstva i Dan Općine Čepin i ove će godine biti obilježeni prigodnim programom”, rekao je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka načelnik Dražen Tonkovac. Istaknuo je najvažnije projekte te napomenuo da ih ni korona kriza nije zaustavila.

“Čepin obilježava sedam stoljeća postojanja, a za Dan Općine pripremili smo višednevni program koji, nadamo se, ni promjenjivo i nestabilno vrijeme neće omesti”, kaže Tonkovac. “U vrijeme korona krize nastojali smo pomoći onima koji su bili ugroženi, a nakon popuštanja mjera nastavljamo sa svim započetim projektima” dodaje načelnik, a posebice izdvaja ulaganja u mlade obitelji kako bi se zaustavilo iseljavanje te komunalne i infrastrukturne projekte.

Čepin je najveće  naselje u Republici Hrvatskoj s površinom od 64,73 km². U 2008. godini, po neslužbenom popisu ima 10.500 stanovnika. Mjesto je središte Općine Čepin, osnovane 29. travnja 1993. godine, i po broju stanovnika najveća je i općina, koja je treća po veličini jedinica lokalne samouprave u Osječko-baranjskoj županiji. Općinu Čepin čine mjesta Čepin, Beketinci, Čepinski Martinci, Čokadinci i Livana.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.