Kineski premijer Li Keqiang je u utorak objavio da će kineska vlada financiranju Gavija, saveza s potporom UN-a koji pomaže u dostavi cjepiva zemljama u razvoju, doprinijeti s 20 milijuna američkih dolara, radi rješavanja izazova bolesti COVID-19 između 2021 i 2025.

Li je donaciju najavio u govoru na virtualnom globalnom samitu o cjepivu, koji je održan radi prikupljanja sredstava za Globalni savez za cjepiva i imunizaciju (eng. Global Alliance for Vaccines and Immunisation – GAVI), sa željom osiguravanja dostupnosti cjepiva u cijelom svijetu. Posebno će sredstva biti usmjerena u ubrzavanje istraživanja, razvoj, proizvodnje i distribucije cjepiva protiv bolesti koju izaziva novi koronavirus (COVID-19).

Kina će nastaviti podržavati središnju ulogu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-a) u koordinaciji istraživanja i razvoja cjepiva te se zalagati za višestruke centre kliničkih proba cjepiva, istaknuo je Li, dodajući da je cjepivo snažan štit protiv virusa.

“Kina će nastaviti davati sve od sebe za pomoć zahvaćenim zemljama, naročito zemljama u razvoju, kako bi poboljšale odgovore da bolest COVID-19 i društveno-gospodarski napredak,” rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.