Glasnogovornik kineskog Ministarstva obrane je u srijedu izrazio snažno kinesko nezadovoljstvo i čvrsto protivljenje američkoj prodaji oružja kineskoj regiji Tajvan.

Glasnogovornik Wu Qian je protivljenje izrazio nakon izjave iz SAD-a u kojoj stoji kako je Državno tajništvo SAD-a odobrilo zahtjev za pružanje recertifikacijskog paketa za rakete Patriot Advanced Capability-3 Tajvanu za procijenjeni trošak od 620 milijuna američkih dolara.

Ovaj potez SAD-a je teško kršenje principa jedne Kine i tri zajednička službena priopćenja Kine i SAD-a, predstavlja ozbiljnu štetu za suverenitet i sigurnost Kine i grubo se upliće u unutarnje poslove Kine, rekao je glasnogovornik.

“Kina snažno poziva Sjedinjene Američke Države da smjesta prestanu prodavati oružje kineskoj regiji Tajvan kako bi izbjegli daljnju štetu miru i stabilnosti preko Tajvanskog tjesnaca i vojnim vezama Kine i Sjedinjenih Američkih Država,” rekao je.

Kineska Narodnooslobodilačka vojska će poduzeti sve nužne mjere za čvrstu zaštitu kineskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta te mira i stabilnosti preko Tajvanskog tjesnaca, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.