SAD su nedavno proglasile uvođenje sankcija protiv četiri dužnosnika i Odjela za javnu sigurnost Autonomne regije Ujgura Xinjiang, zabranu ulaska tim dužnosnicima i članovima njihovih obitelji u SAD, zamrzavanje njihove imovine u SAD-u itd.

Chen Quanguo, jedan od četiri dužnosnika iz Xinjianga kojima su uvedene sankcije, je za agenciju Xinhua rekao da su poslovi Xinjianga potpuno unutrašnje stvari Kine, a bilo kakva inozemna snaga, uključujući američke političare, nema pravo uplitanja u te poslove. Američko uvođenje sankcija, ozbiljno krši međunarodno pravo i osnovne norme međunarodnih odnosa, predstavlja uplitanje u unutrašnje poslove Kine i nanosi veliku štetu kinesko-američkim odnosima, dodao je Chen.

“Ovdje moram naglasiti, nemam nikakvu namjeru putovanja u SAD, nemam ni imovinu u SAD-u. Uvođenje takozvanih sankcija je ružna farsa i smiješan trik američkih političara, koje neće narušiti našu čvrstu odlučnost u borbi protiv terorizma i ekstremizma, kao i očuvanju trajnog mira u Xinjiangu”, rekao je Chen.

Zhu Hailun je za agenciju Xinhua izjavio kako te sankcije predstavljaju grubo uplitanje u unutrašnje poslove Kine, potpuno ukazuju na lažnu demokraciju i lažna ljudska prava u SAD-u. Rekao je kako se SAD često upliću u unutrašnje poslove drugih zemalja pod izgovorom ljudskih prava i namjeravaju spriječiti razvoj drugih zemalja, radi ostvarenja vlastitih interesa.

“Kad sam čuo da sam se našao na popisu, osjećao sam se ponosno. Napadi i klevete američke strane na Kinu u vezi s pitanjem Xinjianga ukazuju na licemjerje SAD-a. Članovi moje obitelji i ja ne želimo i nećemo ići u SAD i nemamo nikakvu imovinu u SAD-u ”, rekao je Wang Mingshan.

Huo Liujun je za agenciju Xinhua rekao kako su optužbe SAD-a u vezi pitanja Xinjianga potpuno neosnovane i najveća laž u ovom stoljeću. “ Članovi moje obitelji i ja smo ponosni zbog tih sankcija. Savjetujemo SAD-u da se ne ponašaju protiv vlastite savjesti i da ne stvaraju probleme tamo gdje ne postoje, inače će pretrpjeti posljedice svojeg ponašanja”, rekao je Huo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.