Druga faza isprobavanja kandidata za cjepivo protiv bolesti COVID-19 u Kini je otkrila kako je cjepivo sigurno i izaziva imunološku reakciju, pokazala je nova studija objavljena u medicinskom časopisu The Lancet u ponedjeljak.

Rezultati su pružili podatke o široj grupi sudionika od prve faze probi, koja je objavljena u svibnju. Prva faza probi je uključivala 108 zdravih odraslih osoba i pokazala je obećavajuće rezultate.

Prema časopisu The Lancet je proba vektorskog kandidata za cjepivo protiv bolesti COVID-19 Ad5 provedena u središnjem kineskom gradu Wuhanu s 508 sudionika. Približno dvije trećine ispitanika su bili u dobi od 18 do 44 godine, četvrtina od 45-54 godina, a 13 je bilo u dobi od 55 godina ili starije.

Budući da se starije osobe suočavaju s visokim rizikom od ozbiljne bolesti ili čak smrti povezane sa zarazom bolesti COVID-19, važna su ciljana populacija za cjepivo protiv bolesti COVID-19, rekao je profesor Wei Chen s Pekinškog instituta biotehnologije.

“Moguće je da će biti potrebna dodatna doza kako bi potaknula snažniju imunološku reakciji kod starijeg stanovništva, no u tijeku su daljnja istraživanja kako bi to procijenili,” rekao je Wei.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.