Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sastali su se s predstavnicima mljekarske industrije. Glavna tema njihova sastanka najava je tvrtke Meggle Hrvatska da zatvara pogone i prekida proizvodnju u Osijeku, zbog čega će 160 radnika ostati bez posla.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nakon sastanka s predstavnicima mljekarske industrije kazala je da je Meggle donio svoju poslovnu odluku i da ta odluka nije promijenjena. Istaknula je da se s mljekarima razgovaralo i o kooperantima tvrtke Meggle.

Kooperanti nisu ugroženi, imamo jamstva mljekarske industrije da će se otkup nastaviti ako do ovog scenarija dođe. Isto tako tvrtka Meggle nastavlja suradnji sa svojim kooperantima do 31. prosinca, kazala je ministrica Vučković.

Mi smo započeli s procesom koji smo najavili. To je pokušati spasiti prvenstveno radna mjesta, a i proizvodnju odnosno preradu mlijeka u mliječnoj industriji Meggle u Osijeku. Ovo su prvi razgovori, započeli smo na vrijeme i nadam se da ćemo imati konkretne rezultate već nakon ovog prvog sastanka. Ministrica je ovdje i naravno Ministarstvo poljoprivrede. Razgovori se nastavljaju dalje, mi razgovaramo na jako puno strana i s jako puno sudionika o svemu ovome što treba završiti kao uspješna priča, kazao je župan Anušić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.