The Washington Post je 20. srpnja objavio članak naslova „Šokantna kriza za svijet: odgovor SAD-a na epidemiju bolesti COVID-19“. U članku stoji kako je u nekoliko mjeseca mnogo zemalja uspješno kontroliralo epidemiju, ali je u SAD-u širenje virusa izmaklo kontroli. Svaka država SAD-a je fragmentirana s političkom mržnjom i podjelama. Pitanje oko testova koji su već u ožujku razvijeni u SAD-u je postalo ozbiljnije nakon četiri mjeseca. Očekivano vrijeme za rezultat testova je tjedan dana, što znatno umanjuje vrijednost i učinak testa na virus. Američka vlada je pokazala porazan rezultat u borbi protiv epidemije, izričito je ocijenjeno u članku.

Članak je rekao da grozno izvedena borba SAD-a protiv virusa nije slučajna. Poraz američke vlade u borbi protiv epidemije je otkrio nedostatke koherentnog vodstva, manjak investicija u javnom zdravstvu te društvenu, gospodarsku i rasnu nejednakost u toj zemlji. Sve to je dovelo do zaraze milijuna i smrt stotine tisuća osoba.

Stručnjaci za javno zdravstvo su rekli kako je najveća greška američke vlade tijekom epidemije bilo brzopleto pokretanje gospodarstva dok se virus još kritično širio zemljom. Početkom travnja su epidemiolozi upozorili da je jedini način za sigurno ponovno pokretanje „izravnati krivulju slučajeva infekcije“, ali čini se da trenutno ova krivulja „poravnava“ SAD.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.