Kineski predsjednik Xi Jinping je u utorak prilikom predsjedanja simpozijem s poduzetnicima pozvao na nastojanja za poticanje vitalnosti tržišnih entiteta i promicanje poduzetništva.

Na sastanku je sedam poduzetnika podijelilo mišljenja i uputilo prijedloge o trenutnoj gospodarskoj situaciji, zaštiti tržišnih entiteta, znanstveno-tehnološkoj inovaciji, produbljenju reformi i 14. petogodišnjem planu. Xi je komunicirao s njima i nakon toga održao važan govor.

“Kroz zajedničke napore cijele nacije, Kina je ostvarila značajne strateške rezultate u prevenciji i kontroli epidemije, dok joj je gospodarstvo zabilježilo stabilnu izvedbu sa znakovima unapređenja,” rekao je Xi.

Sve vrste tržišnih entiteta su aktivno sudjelovale u narodnom ratu protiv epidemije kroz solidarnost i suradnju, nadilazeći poteškoće naporno se boreći kako bi se očuvali te pružajući snažnu materijalnu podršku borbi protiv epidemije, rekao je Xi.

Na sastanku je Xi izrazio srdačnu zahvalnost na doprinosima koje su prevenciji i kontroli epidemije, kao i gospodarskom i društvenom razvoju, pružili svi tržišni entiteti.

Xi je pozvao na napore za jačanje na politikama temeljene podrške radi poticanja vitalnosti tržišnih entiteta kako bi mogli ne samo preživjeti, već i napredovati.

Kina treba čvrsto provesti negativan popis za pristup tržištu i zakon o inozemnim investicijama, proširiti pristup tržištu te olakšati trgovinu i investicije, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.