Kineski predsjednik Xi Jinping, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je u srijedu proveo inspekciju sjeveroistočne kineske pokrajine Jilin.

Xi je u okrugu Lishu grada Sipinga posjetio pokaznu zonu zelene proizvodne baze prehrambenih sirovina i poljoprivrednu zadrugu. Raspitao se o situaciji u proizvodnji hrane, zaštiti i korištenju crnog tla i operacijama poljoprivredne mehanizacije velikog opsega.

Xi je kasnije posjetio Memorijalnu dvoranu Bitke kod Sipinga, gdje se prisjetio povijesti revolucije i njegovao sjećanje na revolucionarne mučenike.

Xi je u srpnju 2015. i rujnu 2018. također posjetio pokrajinu Jilin.

U travnju 2016. je središnja vlada provela nove mjere za revitalizaciju regije koja se borila s padom industrije, smanjenjem investicija i obeshrabrujućim poslovnim okolišem. Provedene su reforme, s nizom politika podrške, što je dovelo do brže administracije i unapređenja poslovnog okoliša.

Pokrajina Jilin je 2019. ostvarila obilnu žetvu žitarica. Ukupna godišnja proizvodnja pokrajine je porasla 2,45 milijarde kilograma i dostigla 38,78 milijardi kilograma, s ukupnim rastom koji je bio vodeći u zemlji i činio 41,2% ukupnog povećanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.