Kineski predsjednik Xi Jinping izjavio je u utorak da je Kina ponudila međunarodnoj zajednici najbolju pomoć koju je mogla u borbi protiv pandemije COVID-19, unatoč ogromnom pritisku u obuzdavanju domaće epidemije.

Kina surađuje s drugim zemljama i doprinosi svojom mudrošću i snagom globalnoj borbi protiv pandemije, rekao je Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnje vojne komisije.

Na otvoren, transparentan i odgovoran način Kina je pravovremeno obavijestila međunarodnu zajednicu o početku epidemije i podijelila bez rezerve svoje iskustvo u suzbijanju širenja virusa i liječenju zaraženih, rekao je Xi.

Kina je dva puta donirala sredstva Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji u ukupnom iznosu od 50 milijuna američkih dolara i poslala 34 medicinska stručna tima u 32 zemlje, rekao je.

Kina je također pružila protuepidemijsku pomoć za 150 zemalja i četiri međunarodne organizacije. Nudila je ili izvezla protuepidemijski materijal u više od 200 zemalja i regija, dodao je.

Primjerice, između 15. ožujka i 6. rujna Kina je izvezla 151,5 milijardi maski, 1,4 milijarde zaštitnih odijela, 230 milijuna naočala i 209 000 respiratora kako bi podržala globalnu borbu protiv COVID-19.

“Konkretnim akcijama Kina je pomogla spasiti velik broj života od COVID-19 širom svijeta”, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.