Visoki dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u ponedjeljak su čestitali zdravstvenim radnicima u prvom redu i ljudima u Kini na uspješnom ishodu u borbi protiv COVID-19.

“Naše najdublje čestitke upućuju se zdravstvenim radnicima na prvoj liniji Kine i stanovništvu koje je neumorno surađivalo na dovođenju bolesti na ovu vrlo nisku razinu”, rekao je dr. Michael Ryan, izvršni direktor SZO-ovog programa za hitne zdravstvene slučajeve, u redovnom SZO brifingu za novinare.

Ryan je kineski uspjeh pripisao “velikom partnerstvu između zajednica, znanstvenih institucija, javnih zdravstvenih ustanova u vladi” i “velikoj suradnji, vrlo održivoj predanosti da se posao završi”.

Dr. Bruce Aylward, viši savjetnik generalnog direktora SZO-a i voditelj misije međunarodnih stručnjaka COVID-19 u Kini, rekao je da Kina prolazi “prekretnicu” budući da nije izvijestila o lokalnim infekcijama COVID-19, iako 20 dana bez lokalnih prijenos ne znači da virusa nema.

Kineski se današnji uspjeh, rekao je, može pripisati trima aspektima – ulaganju na državnoj razini u infrastrukturu javnog zdravstva, osjećaju individualne odgovornosti među kineskim narodom i nevjerojatnom naporu na izgradnji dodatnih kapaciteta i spremnosti čak i kada je infekcija počela jenjavati.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.