Dok Kina traži višu razinu otvaranja, multinacionalne banke očekuju nove izglede u zemlji, rekao je kineski think tank u izvješću od utorka.

Izvještaj o globalizaciji poduzeća objavio je Centar za Kinu i globalizaciju na marginama tekućeg Kineskog međunarodnog sajma za trgovinu uslugama (CIFTIS).

Primjenom zakona o stranim ulaganjima i izdavanjem propisa o optimizaciji poslovnog okružja, interesi stranih ulagača bit će dodatno zaštićeni na kineskom tržištu, navodi se u izvješću.

Kako širi pristup tržištu otvara više prostora za razvoj, očekuje se da će inovacije sustava u zonama slobodne trgovine i lukama slobodne trgovine poboljšati investicijsko okruženje, napominje se u izvješću.

S kontroliranom domaćom epidemijskom situacijom, kinesko potrošačko tržište puno je života, te privlači multinacionalke u potrošačkom sektoru da kontinuirano povećavaju svoja ulaganja, navodi se u izvješću.

Multinacionalne medicinske i farmaceutske tvrtke, optimistične u pogledu razvojnog potencijala kineske medicinske industrije, ulažu u Kinu da izgrade svoje baze za proizvodnju i inovacije kako bi osnažile kineski medicinski digitalni razvoj, dodaje se.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.