Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je u srijedu da će Kina surađivati sa Saudijskom Arabijom u okviru G20 kako bi cjepiva protiv COVID-19 učinila pristupačnim i dostupnim svim zemljama i svim ljudima.

U telefonskom razgovoru sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, Xi je rekao da će Kina nastaviti raditi sa Saudijskom Arabijom na istraživanju i razvoju cjepiva COVID-19, a dvije strane trebale bi intenzivirati komunikaciju i koordinaciju kako bi promovirale suradnju unutar G20 i pomoći da cjepiva protiv COVID-19 postanu globalno javno dobro.

Xi je rekao da je Saudijska Arabija, suočena s iznenadnim udarom izbijanja COVID-19, podržala kinesku borbu protiv epidemije, te da je Kina aktivno pružala materijalnu pomoć Saudijskoj Arabiji u prevladavanju poteškoća, dodajući da je epidemija zajednički neprijatelj ljudske rase i samo jedinstvom i suradnjom sve zemlje mogu pobijediti virus.

Xi je rekao da će, budući da se epidemija još uvijek širi cijelim svijetom, Kina i dalje u potpunosti podržavati napore Saudijske Arabije protiv COVID-19, provoditi suradnju u istraživanju i razvoju cjepiva i pomagati Saudijskoj Arabiji da nastavi s radom i proizvodnjom.

Također je naglasio da Kina cijeni ogromne napore Saudijske Arabije na promicanju suradnje unutar G20 otkako je preuzela rotirajuće predsjedništvo te je spremna na blisku komunikaciju i koordinaciju sa Saudijskom Arabijom kako bi ojačala suradnju G20 i pomogla da cjepiva protiv COVID-19 postanu globalno javno dobro i učiniti ih pristupačnim i dostupnim svim zemljama i svim ljudima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.