Kineski međunarodni sajam za trgovinu uslugama (CIFTIS), prvo veliko međunarodno gospodarsko i trgovinsko događanje koje je Kina održavala online i izvan njega od izbijanja COVID-19, zatvoreno je u srijedu.

Sajam je istaknuo nove oblike i modele poslovanja poput digitalne trgovine, 5G komunikacija, industrijskog interneta, pametnog ureda i blockchain inovacija, rekao je Xian Guoyi, dužnosnik Ministarstva trgovine.

Pokrajinske regije, središnja poduzeća i financijska poduzeća osnovali su trgovačke grupe i potpisali 240 sporazuma tijekom događaja, rekao je Xian.

Ministarstvo će ove godine uvesti negativne liste za prekograničnu trgovinu uslugama kako bi promoviralo institucionalno otvaranje u sektoru usluga, dodao je Xian.

Službena web stranica sajma ostvarila je 7,2 milijuna pregleda, a službena aplikacija 8,05 milijuna pregleda, rekao je Yan Ligang, čelnik općinskog ureda za trgovinu u Pekingu.

Prema Yanu, ukupno 5.372 poduzeća iz zemlje i inozemstva postavilo je internetske izložbene kabine, uključujući 2.037 trodimenzionalnih štandova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.