Kina je u ponedjeljak pozdravila većinsko odobravanje rezolucije UN-a širokog raspona o nošenju s pandemijom u općoj skupštini UN-a, ističući kako su multilateralizam i suradnja široko priznati kao jedini način za nošenje s globalnim izazovima.

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin je u odgovor na glasanje u petak rekao kako je 193-člano svjetsko tijelo odobrilo rezoluciju glasanjem 169-2. Sjedinjene Američke Država i Izrael su jednine dvije zemlje koje su pokazale protivljenje.

Nadmoćno odobravanje rezolucije, prema Wangu, ukazuje kako je istina da se virus može poraziti jedino kroz jedinstvo i suradnju, što je široko odobrila međunarodna zajednica.

Pravedan cilj ima mnogo pomagača, dok nepravedan nađe samo nekoliko sljedbenika,” istaknuo je Wang, misleći na neuspjeh SAD-a u pokušaju blokiranja rezolucije te je rekao kako su povlačenje SAD-a iz međunarodnih organizacija i sabotaža međunarodne suradnje u borbi protiv bolesti COVID-19 nepravedni.

Sjedinjene Američke Države stoje na suprotnoj strani međunarodne zajednica, rekao je Wang.

Pozivamo SAD da su suoče s pravednim pozivom međunarodne zajednice, zaustave pogrešna djela i unilateralizam te budu podražavatelj, a ne protivnik međunarodne suradnje u borbi protiv bolesti COVID-19, rekao je također.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.