Kineski gospodarski oporavak je prošli mjesec nastavio ubrzavati, s glavnim gospodarskim pokazateljima koji se daljnje unapređuju, dok se nastojanja zemlje za jačanje rasta nakon usporavanja zbog bolesti COVID-9 postupno isplaćuju.

Industrijski učinak je u kolovozu na godišnjoj razini narastao za 5,6%, ubrzavajući s rasta od 4,8% zabilježenog u srpnju, pokazali su podaci Nacionalnog ureda za statistiku.

U prvih osam mjeseci je industrijski učinak narastao za 0,4% od godine ranije, uspoređujući s padom od 0,4% u razdoblju od siječnja do srpnja, pokazali su podaci Nacionalnog ureda za statistiku.

Učinak sektora proizvodnje opreme se povećao za 10,8%, a visoko tehnološke proizvodnje za 7,6% i oba su značajno nadmašila ukupan rast industrijskog učinka.

Podaci iz utorka su također pokazali unapređenja ostalih gospodarskih pokazatelja. Kineske investicije u fiksnu imovinu su na godišnjoj razini usporile za 0,3%, daljnje smanjujući pad od 1,6% zabilježen u razdoblju od siječnja do srpnja.

Maloprodaja potrošačke robe, glavni pokazatelj rasta potrošnje, je u kolovozu na godišnjoj razini narasla za 0,5%, u prvom godišnjem rastu ove godine, pokazali su podaci Nacionalnog ureda za statistiku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.