Članak predsjednika Xi Jinpinga o izgradnji solidnog javnog zdravstvenog sustava za zaštitu života ljudi je u srijedu objavljen u časopisu Qiushi, glavnom magazinu Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK).

Naglašavajući javno zdravstvo kao temelj nacionalne sigurnosti je Xi u članku pozvao kadrove na izgradnju solidnog i čvrstog javnog zdravstvenog sustava sveobuhvatnim unapređenjem prevencije rizika i sposobnosti spašavanja radi pružanja snažnog jamstva za zdravlje ljudi.

U članku je predloženo jačanje mogućnosti rane detekcije i upozoravanja kao prioritet, a nadležni odjeli su pozvani na unapređenje nadzornih sustava za izvanredne situacije u javnom zdravstvu i izbijanja epidemija.

Prikupljeno je mnogo iskustva u prevenciji i kontroli epidemije zahvaljujući borbi protiv bolesti COVID-19, navedeno je u članku te je dodano kako bi javno zdravstvo, kao sveprisutno i dugoročno pitanje, trebalo biti integrirano i razmatrano u svim procesima izrade politika.

Što se tiče međunarodne suradnje u zdravstvenoj skrbi je istaknuto da Kina, kao najveći dobavljač protuepidemijskih potrepština, treba igrati aktivnu ulogu u uspostavi relevantnih međunarodnih standarda, normi i smjernica radi jačanja njenog utjecaja u sustavu globalnog upravljanja zdravstvom i izgradnje zdravstvene zajednice za čovječanstvo zajedničkim nastojanjima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.