Prvi međunarodni putnički let u osam mjeseci je u srijedu sletio u Wuhan, najgore pogođeni grad u Kini tijekom pandemije bolesti COVID-19.

Let južnokorejskog prijevoznika T’waya je sletio u Međunarodnu zračnu luku Tianhe Wuhan u 10:30 prijepodne sa 60 putnika, uključujući 11 Južnokoreanaca. Zrakoplov Boeing B737-800 je ponovno uzletio u 1:55 poslijepodne.

Svi putnici su trebali pribaviti potvrdu o testiranju nukleinske kiseline s negativnim rezultatima unutar 72 sata prije leta od bolnice određene od Veleposlanstva NR Kine u Južnoj Koreji.

T’way, koji je obustavio letove za Wuhan u siječnju, će imati jedan povratan let tjedno između spomenute kineske zračne luke i Međunarodne zračne luke Incheon, rekli su iz Uprave za civilno zrakoplovstvo Kine.

Li Yizhuo, direktor Ureda za civilno zrakoplovstvo Uprave za promet Wuhana, je rekao kako obnova međunarodnih letova Wuhan-Seul pokazuje “velika protuepidemijska ostvarenja kineskog naroda. Najizravniji je i najmoćniji dokaz koji svijetu govori što je Kina učinila za borbu protiv pandemije.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.