Kineska bijela knjiga o zaposlenju i radničkim pravima u Xinjiangu pokazuje učinkovitost mjera za promicanje zaposlenja i radioničkih prava u Xinjiangu koje poduzima kineska vlada te opovrgava neutemeljene rezultate konkretnim činjenicama i brojkama, rekli su međunarodni stručnjaci.

Sonia Bressler, francuska stručnjakinja za Kinu, je rekla kako se kineska vlada uvije pridržava filozofije upravljanja orijentiranje na ljude i unapređuje dobrobiti lokalnog stanovništva olakšavajući zapošljavanje.

Bijela knjiga pokazuje stvarnu situaciju i postignuća u promociji zaposlenosti u Xinjiangu te kroz činjenice i podatke, učinkovito opovrgava neutemeljene optužbe protiv Kine u pitanjima vezanima uz Xinjang, rekla je Bressler.

Oleksij Koval, član Odbora Ukrajinskog udruženja sinologa, je rekao kako bijela knjiga javnosti pokazuje razna nastojanja koje u promociji zapošljavanja i razvoja u Xinjiangu poduzima kineska vlada.

Bijela knjiga pruža specifične podatke o promjenama u zaposlenosti u Xinjangu kroz proteklih pet godina, uključujući broj novih radnih mjesta, promjene u dohotku stanovništva i ublažavanje siromaštva u siromašnim ruralnim područjima, rekao je Koval.

Mohamed Noman Galal, bivši egipatski veleposlanik u Kini, je, nakon što je posjetio Xinjiang i razgovarao s mnogim lokalnim stanovnicima, rekao: “Nismo pronašli nikakav oblik diskriminacije protiv ljudi u Xinjangu.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.