S 500 dana prije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022., je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach pohvalio Peking 2022. kao “povijesni događaj” koji će učiniti glavni grad Kine prvim gradom koji je ugostio zimske i ljetne Olimpijske igre.

“To je nešto vrlo značajno za cijeli olimpijski pokret,” rekao je Bach u intervjuu za kinesku državnu televiziju CCTV uoči obilježavanja 500 dana.

“Također smo vidjeli koliko kineski narod prihvaća ovu priliku upoznajući se sa zimskim sportovima u rekordnom vremenu, postajući doista nacija u usponu u zimskim sportovima.”

Izbijanje pandemije bolesti COVID-19 je teško pogodilo svijet sporta, jer su veliki sportski događaju, uključujući Tokio 2020., bili prisiljeni na odgađanje za jednu godinu. No, radovi na pripremama za Peking 2022. teku prema planu.

“Napredak je, doista na kineski način, ako mogu reći. Vidite dinamičnost i učinkovitost kineskog naroda iza tih priprema i iza organizacije, Također vidite veliki angažman kada vidite da se više od 800 000 Kineza prijavilo kako bi postali volonteri,” istaknuo je Bach.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.