Peking planira izgraditi na računarstvu u oblaku temeljeno pilot područje za samovozeća vozila do kraja godine, poduzimajući važan korak za razvoj inteligentnih umreženih vozila u glavnom gradu.

Pilot zona, smještena u Pekinškom gospodarsko-tehnološkom razvojnom području, također poznatom kao E-grad, će pokrivati 60 kvadratnih kilometara te će sadržavati integrirane pametne ceste, inteligentna vozila, oblak u realnom vremenu, pouzdanu mrežu i precizne mape, rekao je Kong Lei, dužnosnik uprave E-grada.

Područje će se upotrebljavati za autonomna vozila razine L4 i više, kao i za probni rad samovozećih vozila niže razine i testiranje primjene Interneta vozila (IoV-a), rekao je Kong na nedavno zaključenom Forumu Zhongguancun 2020.

“Zahvaljujući mreži smještenoj u oblaku, vozila neće samo osjetiti informacije, već će se oslanjati na podatke iz oblaka u prosudbi, donošenju odluka i kontroli,” rekao je Kong.

Radi neprestanog unapređivanja pilot zone, biti će prilagođavana i nadograđivana svakih šest mjeseci radi učvršćenja sinergije između cesta, vozila i oblaka, rekao je Kong, dodajući kako će se razrađeni obrazac replicirati u drugim područjima Pekinga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.