Kina se čvrsto protivi fabriciranim lažima i neutemeljenim optužbama protiv Kine iz Sjedinjenih Američkih Država, upućenima radi sumnjivih političkih svrha, na podiju Ujedinjenih naroda (UN-a), rekao je u srijedu glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

“Činjenice su još jednom dokazale kako su jednostrane i zlostavljačke prakse najozbiljnija prijetnja s kojom se svijet suočava,” rekao je Wang Wenbin na sastanku s tiskom, odgovarajući na primjedbe čelnika SAD-a o Kini na općoj raspravi 75 zasjedanja Opće skupštine UN-a u utorak.

“Laži ne mogu ni na koji način zamijeniti istinu. Kineski napori u odgovoru na bolest COVID-19 su jasno zabilježeni i ljudi će donijeti poštene prosudbe,” rekao je Wang, navodeći kinesko pravovremeno izvještavanje o situaciji bolesti COVID-19, identifikaciju patogena i podjelu genomske sekvence.

Kineski napori u odgovoru na bolest COVID-19 su bili otvoreni i transparentni s jasnom vremenskom linijom. Činjenice i brojke su u otvorenoj knjizi koju svi mogu vidjeti, rekao je glasnogovornik.

Ističući kako je upućivanje neutemeljenih optužbi protiv Kine oko pandemije u pokušaju prebacivanja krivnje za SAD-a “potpuno uzaludno” je Wang rekao kako bi SAD trebale prestati s političkim manipulacijama i okončati politizaciju virusa, a ne pribjegavati blaćenju drugih zemalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.