Stalni kineski predstavnik u Ujedinjenom narodima Zhang Jun je u četvrtak uzvratio na optužbe protiv Kine zbog nošenja s bolešću COVID-19.

Na raspravi razine samita o “globalnom upravljanju nakon bolesti COVID-19″ je stalni predstavnik SAD-a pri Ujedinjenim narodima Kelly Craft ponovio zahtjev predsjednika Donalda Trumpa za držanje Kine odgovornom za širenje virusa.

U odgovoru je Zhang na sastanku u četvrtak rekao kako je trenutak za solidarnost i suradnju, što odražava pozive ogromne većine članica Vijeća sigurnosti.

“Nažalost, još jednom čujemo glasove iz SAD-a koji su suprotni atmosferi sastanka. Kina se tome odlučno protivi i odbacuje neutemeljene optužbe iz SAD-a,” rekao je Zhang,

Već neko vrijeme, neki političari iz SAD-a su opsjednuti s napadima na druge zemlje i tijela UN-a. Sjedinjene Američke Države, zloupotrebljavajući Ujedinjene narode i Vijeće sigurnosti, šire “politički virus” i dezinformacije te stvaraju sukobe i podjele, rekao je.

Takve prakse ne mogu poraziti virus. Upravo suprotno, ozbiljno su narušile zajednička nastojanja međunarodne zajednice u borbi protiv pandemije, rekao je.

“Moram reći, sad je bilo dovoljno. Već ste stvorili dovoljno nevolja za svijet,” rekao je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.