Kina je objavila izdanje izvješća naslovljenog “Veliki podaci Zemlje u podršci ciljevima održivog razvoja,” predstavljajući kineska istraživanja i praksu uporabe znanosti i tehnologije za pomoć u ostvarenju ciljeva UN-ovog Programa za održivi razvoj 2030..

Izvješće, objavljeno tijekom 75. sjednice Opće skupštine UN-a, pokriva kineske mjere u područjima kao što je očuvanje bioraznolikosti, održivi razvoj kineskih većih i manjih gradova, zaštita močvara i procjena obalnog ekosustava. Uključuje 25 tipičnih slučajeva i predlaže 14 kompleta podatkovnih proizvoda, 13 modela i 19 programa podrške.

Prvo izdanje izvješća je u rujnu 2019. objavila kineska delegacija na 74. sjednici Opće skupštine UN-a, fokusirajući se na uporabu velikih podataka Zemlje u pomoći ostvarenju ciljeva održivog razvoja, kako su izloženi u Programu za održivi razvoj 2030..

Guo Huadong, direktor kineskog projekta velikih podataka Zemlje, je rekao kako je sad stvoren teoretski sustav za jačanje ostvarenja ciljeva održivog razvoja uporabom velikih podataka Zemlje, a Kineska akademija znanosti je izgradila platformu za podršku provedbi Programa za održivi razvoj 2030. kroz znanstvenu i tehnološku inovaciju.

Istaknuo je kako se očekuje da će izdanje izvješća za 2020. doprinijeti provedbi UN-ovog programa i promociji izgradnje Pojasa i puta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.