Politički čelnici iz 64 zemlje su ususret Samitu o biološkoj raznolikosti Ujedinjenih naroda, koji će se u srijedu održati u New Yorku, obećali da će zaštititi okoliš i preokrenuti ogroman gubitak vrsta.

Posvećeni su radu na rasponu pitanja, uključujući klimatske promjene, zaštitu pomorskog ekosustava, održivu uporabu zemljišta, obnovu migrantskih ruta i mnoga druga područja, kako bi spriječili alarmantan opseg gubitka biološke raznolikosti na svijetu.

“Ovo obećanje je priznanje krize i izraz potrebe za dubinskim ponovnim obvezivanjem svjetskih vođa na poduzimanje hitnih djela,” navedeno je u potpisanom dokumentu.

“Uz pozadinu bolesti COVID-19, koja je osakatila svjetska gospodarstva i prisilila vlade svugdje na početak procesa ponovne izgradnje i obnove, odluke donesene sada će imati posljedice za sve nas i generacije koje dolaze.”

Sa svijetom koji se suočava s pandemijom koronavirusa i ne uspijeva zadovoljiti ciljeve u biološkoj raznolikosti dogovorene u 2010., samit će biti prilika za svjetske čelnike da revidiraju ciljeve i posvećenost zaštiti prirode.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.