U izjavi obavljenoj u utorak je Ured za vezu Središnje narodne vlade u Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong službeno upozorio u crno obučene prosvjednike protiv planiranja ilegalnih prosvjeda i naknadnih nereda na kineski Nacionalni dan, dodajući kako prema nacionalnom sigurnosnom zakonu za Hong Kong neodgovorni potezi prosvjednika neće biti tolerirani.

Obalna straža Guangdonga je uhitila 12 stanovnika Hong Konga osumnjičenih za ilegalan prelazak granice. Nakon dubinske istrage je su otkrivene kriminalne činjenice o relevantnom osoblju i od kopnenih sudskih vlasti je zatraženo odobrenje uhićenja u skladu sa zakonom.

U izjavi je navedeno kako su neki ljudi širili razne glasine i planirali ilegalne prosvjede i naknadne nerede na kineski Nacionalni dan, osim poticanja nereda, planiranja napada na policijske postaje i čak poticanja ilegalne nabave oružja, poput pištolja, lukova i strijela za izvođenje terorističkih napada na policajce.

Policija Hong Konga je službeno proglasila kako će djelovati u skladu sa zakonom, odlučno provoditi zakon, neće tolerirati nikakva ilegalna djela i poduzet će sva nastojanja za zaštitu javne sigurnosti i reda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.